Man Group överträffar förväntningarna

Stockholm (HedgeNordic) -Brittiska Man Group, världens största noterade förvaltare av hedgefonder, rapporterade en ökning av förvaltat kapital med 25 procent till 72,3 miljarder USD under det tredje kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol.

Förvärven av de två amerikanska förvaltarna Numeric och Pine Grove bidrog med 16,2 miljarder USD och ett nettoinflöde av 400 miljoner USD överträffade analytikernas förväntningar om ett nettoutflöde. Dollarns förstärkning gentemot Euron och andra negativa valutarörelser reducerade tillgångarna med 2,9 miljarder USD.

Man Groups AHL-fond, diskretionära long only mandat samt alternativa fond-i-fond levererade positiva förvaltningsresultat medan andra diskretionära alternativa produkter och långsiktiga kvantfonder backade under årets tredje kvartal.

Företagets aktiekurs har stigit med 36 procent i år och handlades runt 114,6 pence den 16 oktober vilket kan jämföras med 625 pence som aktien stod i 2008 innan finanskrisen. VD Manny Roman framhöll i sin kommentar till resultatet att man har mycket affärer i pipeline men att förväntningarna på flöden framöver är blandade och kommer  till stor del bero på förvaltningsresultaten.

 

Bild: (c) violetkaipa—shutterstock.com

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.