Madrague Equity Long/Short – Tredje året inleder positivt

Stockholm (HedgeNordic.com) – Den svenska hedgefondförvaltaren Madrague Capital Partners har inlett sitt tredje verksamhetsår med positiv avkastning vid april månads utgång.

Fonden, Madrague Equity Long Short, startade i februari 2012 av personer från teamet bakom Investors förvaltningsverksamhet Active Portfolio Management och leds av Lars Frånstedt, CIO.

Starten har varit stark – 2012 gav +3,17% och 2013 hela +30,1%. Strategin baseras på fundamental analys, med huvudfokus på den europeiska aktiemarknaden, kombinerat med en vy om marknadsriktningen utifrån ett top-down-perspektiv. Genom att aktivt ta både långa och korta positioner, är målsättningen att skapa alfa för investerarna. Madrague Eq. Long/Short har cirka 100 positioner.

I månadsbrevet för april skriver Lars Frånstedt: ”för att aktiemarknaden skall stiga under 2014 måste vinsterna visa väge. Enligt konsensusestimaten värderas MSCI Europe till cirka 15 gånger vinsterna för 2014 och S&P500 är närmare 16 gånger. Det är inte billigt.” Enligt Frånstedt har de dock inte blivit pessimister, utan vill hålla en mer balanserad syn på marknaden. ”Vi måste erkänna att vi har en värderingsmässig motvind om vi inte får med oss vinsterna. På micronivå hittar vi fortfarande bra värden i många företag.”

Madrague steg marginellt i april – upp +0.04%. Det ger en ackumulerad avkastning på +1.47% för 2014.

 

 

Bild: (c) McIek—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.