- Advertisement -
- Advertisement -

Starka resultat i mars för Sector

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic.com) – Norska Sector Asset Management noterade starka resultat under mars där fyra av fem fonder slutade månaden på plus. Bäst gick det för Sector Zen (+2,8%) men även Sector Healthcare (+0,9%), Sector Polaris (+0,8%) och Sector Europower (+0,7%) hade positiva resultatbidrag. Den enda fond som slutade månaden på minusresultat var Sector Sigma Nordic (-0,1%), denna fond har dock levererat 4% sedan årsskiftet och är därmed den starkast presterande fonden i Sectors fondutbud sedan årsskiftet.

Sector Zen gynnades av positiva resultatbidrag från såväl den långa som den korta sidan. Den långa boken bidrog med 2.7%. I en kommentar konstaterar Sector att japanska aktieindex noterade sin tredje nedmånad på raken i mars där TOPIX och NIKKEI 225 var ned 0,7% respektive 0,1%. Mer spekulativa småbolag hade stora problem under perioden vilket reflekteras av ett fall på 8,3% för TSE Mothers index. Värdeorienterade småbolag var den enda ljuspunkten där TOPIX Small indexet steg med 2,0%. Det som var särskilt anmärkningsvärt i mars enligt Sector var förändringen i style factors från 24 mars och framåt där så kallade deep value aktier började prestera extremt väl och där det förekom kraftiga rotationer mellan bolag.

Hälsosektorn föll med 1,8% i mars jämfört med en oförändrad utveckling för den bredare marknaden. Populära momentumaktier och sektorer föll såväl inom hälsosektorn som i marknaden som helhet. De svagast sektorerna inom hälsosektorn var bioteknologi och bolag inom specialty pharmaceutical. Mid-cap bolag var också svaga över olika sub-sektorer. Bioteknologi sektorn föll med över 10% under månaden och försäljningarna har fortsatt under april. Sector Healthcare var upp i en attraktiv miljö. Avkastningen genererades brett med positiva bidrag från såväl långa som korta boken. Bland de bäst presterande sub-sektorerna återfanns medtech och pharmaceutical men även bioteknik hade ett positivt resultatbidrag trots kraftiga fall.

För Sector Europower var det en relativt händelsefattig månad. Enligt förvaltarna var marknadsutvecklingen i linje med vad som varit ett tema sedan vintern med fuktigt och varmt väder och nya rekordlåga priser för 2014 kontrakten. I Norge slutade mars med den tredje varmaste genomsnittstemperaturen i modern tid sedan man började officiella mätningar år 1900. Fövaltarna säger att den kanske mest intressanta statistiken under månaden var att det timvisa spot priset på el i Danmark noterades till -60,26 EUR/MWh. Detta visar på hur lite flexibilitet det finns i dansk elproduktion under dagar med mycket vind. de kortsiktiga strategierna var de som bidrog med starkast reusltatbidrag till Sector Europower under månaden medan långsiktiga strategier var oförändrade. Ännu en gång var fondens kurvstrategi positiv med ett resultatbidrag om 0,10%.

Bild: Sector Asset Management AS CEO, Wollert Hvide (c) HedgeNordic

 

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

RFP: Absolute Return Multi-Strategy/Fund of Funds

(Global Fund Search) - A Danish Institutional Investor is searching for an absolute return strategy for an allocation of EUR 40 million. The mandate...

Brummer Multi-Strategy Navigates 2022’s “Perfect” Storm

Stockholm (HedgeNordic) – 2022 experienced a “perfect” inflation storm due to an unprecedented amount of monetary and fiscal policy stimulus during the pandemic, war,...

Dream Comes True for Grönblom

Stockholm (HedgeNordic) – Ernst Grönblom had been running his high-conviction strategy of cherry-picking the stock market’s undervalued future winners under the umbrella of United...

Boarding the Broader Alternatives Ship

Stockholm (HedgeNordic) – Tore Davidsen, portfolio manager of SEB Eureka Fixed Income Relative Value since its launch in 2018, will join BankInvest as Senior...

Year of Stabilization of Interest Rates

By Kari Vatanen, CIO of Veritas: The year 2022 was a year of negative surprises in the investment markets and in the global economy. Hopes...

Playing Offense in the Net-Zero Transition

Stockholm (HedgeNordic) – The world’s adoption of cleaner energy had been ongoing prior to Russia unleashing war in Ukraine. The war and its consequences...