Hedgefonder har minskat sin aktieexponering

Stockholm (Hedgenordic.com) – För världen över har det varit en kapplöpning mot exit-dörrarna från aktier. Hedgefonder har enligt en undersökning gjord av minskat sin exponering mot aktier de senaste veckorna. Det skriver The Journal som citeras av Aktiespararna.

Generellt sett har positioner tagna för stigande aktiekurser minskat till den lägsta nivån sedan augusti 2012, med en brant minskning de senaste månaderna enligt banken. Detta framgår om man jämför antalet långa och i marknaden. Förhållandet bland bankens främsta mäklarklienter har sjunkit till cirka 46 procent, vilket är en nedgång från toppen på 58 procent tidigare i år.

“Man viktar ned för att rida ut stormen”, det uppgav Jon Kinderlerer vd på Credit Suisse mäklarverksamhet och säger vidare: “vi har säkerligen sett en riskreducering hos hedgefonder. Det är inte en panikartad minskning, men bruttoexponering mot aktier har helt klart kommit ned hos fonderna”.

Inom har hedgefonder sänkt sin exponering mot och i stället svängt om mot mer defensiva sektorer. Så sent som förra hösten var hedgefonder investerade 12,9 gånger mer i så kallade cykliska sektorer, exempelvis teknik och detaljhandel, än i defensiva sektorer. Denna siffra har nu sjunkit till cirka 5,7 gånger.

Hedgefonder har samtidigt ökat sin positionering i optionskontrakt för ytterligare nedgång, så som säljoptioner som blir värdefulla om börserna fortsätter falla.

 

Bild: (c) ALPIX—pixelio.de

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.