Invesco Perpetual: Framtiden ljusnar för europeiska aktier

Stockholm (HedgeNordic.com) – Invesco Perpetuals europeiska aktieexperter har positiva förväntningar på europeiska aktier inom de kommande åren.

Enligt ett uttalande säger Joel Copp-Barton, European Product Director på firman, att deras analyser visar att P-E talen bland europeiska företagen fortfarande ligger långt ifrån genomsnittet och att de förbättrade ekonomiska förhållandena i Europa torde göra det möjligt för företag att öka såväl försäljning som resultat.

Han påpekar att det är första gången på tre år som man ser resultattillväxt vilket borde minska den rabatt som funnits inom tillgångsklassen.

Flera undersökningar och indikatorer pekar på starkare ekonomi under 2014 i Europa som t.ex G7 OECD Business Cycle Indicator som visar  dubbelsiffrig EPS-tillväxt och bra tillväxt på nyckelmarknader som USA och tillväxtmarknader samt ett hälsosammare banksystem vilket borde leda till ökad försäljning för Europeiska företag, säger Copp-Barton i uttalandet.

På Invesco Perpetual tror man inte att inflation kommer att öka i takt med försäljningssiffror då arbetslösheten i Europa är fortsatt hög och råvarupriserna pressas uppåt.

Med detta som bagrund fokuserar Invesco Perpetuals aktieteam på mindre aktiemarknader och företag inom mindre omtyckta sektorer där rabatterna är speciellt höga som t.ex inom finans och vissa cykliska aktier. Bland de mer defensiva sektorerna hittar de fortfarande bäst risk-reward inom läkemedel.

Trots de positiva utsikterna varnar man dock att Europa alltid är Europa och att det trots allt finns risker som t.ex eurons uppgång eller lägre än förväntad global tillväxt.

 

Bild: (C) aboutpixel.deNachtfahrt–oli

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.