Globala investerare visar återigen intresse för Europeiska long/short strategier

London (HedgeNordic.com) – Europeiska long/short förvaltare ser återigen förnyat intresse från globala investerare som har en undervikt mot strategin, enligt Deutsche Banks Hedge Fund Capital Group.

Medianfonden avkastade 1.11% i September, vilket hämtade tillbaka förlusterna från Augusti. Globalt sett ledde aktiestrategierna avkastningen under September (medianfonden för tillväxtmarknadsaktier avkastade 2.64% och medianaktiefonden 1.90%) följt av Event Driven där medianfonden som hade en avkastning på 1.75%. Hittills i år fortsätter distressed strategierna att toppa avkastningen med 10.02% följt av equity long/short på 9.84%.

 

Bild: (c) SergeyIT—Fotolia.com

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.