Brevan ersätter Man som Europas största hedgefond

Stockholm (HedgeNordic.com) Brevan Howard har gått om Man Group och är därmed Europas största hedgefondförvaltare.

Brevan toppar Hedge Fund Journal’s Europe50 ranking med ett kapital under förvaltning på motsvarande 40 miljarder dollar vid september månads utgång, detta ska jämföras med Man Group’s 35.6 miljarder dollar.

BlueCrest Capital Management tog tredje plats med 34.22 miljarder dollar under förvaltning; Blackrock hamnade på fjärde plats med 27.8 miljarder dollar och Winton Capital Management placerade sig på femte plats med 24.8 miljarder dollar.

På topp 10 listan finns vidare GAM Holding (24.1 miljarder dollar), Brummer och Partners (16.2), Amundi (12.45), Landsdowne Partners (12.32) och Marshall Wace (10.74).

Brevan Howard grundades av Alan Howard under 2002 och har tagit ett kliv upp från 2012 års ranking då man hamnade på andra plats.

Enligt Hedge Fund Journal förvaltar Europas 50 största hedgefonder tillgångar på motsvarande 404.84 miljarder dollar. Den genomsnittliga hedgefonden på listan förvaltar 8.1 miljarder dollar, median-hedgefonden förvaltar 5 miljarder dollar.

Bild: (c) shutterstock Sergej Khakimullin

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.