Niam genomför sista stängningen av Niam Nordic Core-Plus

Det svenska private equity-företaget Niam genomför sista stängningen av sin första Core-Plus fond och når målet på €300 miljoner i eget kapital.

Niam Nordic Core-Plus, med en investeringskapacitet på totalt €600 miljoner fokuserar på investeringar i kontors-, handels-, samt bostadsfastigheter lokaliserade i större städer och regionala centrum runt om i Norden.

Investerarna är ett antal framstående offentliga och privata pensionsbolag, försäkringsbolag samt finansiella institutioner från Västeuropa och Asien. “Vi är tacksamma över det stöd och förtroende som vi fått från de nya och befintliga investerare som valt att sammarbeta med oss i vår första Core- Plus fond”, säger Johan Bergman, CEO på Niam.

Niam förvaltar idag ett fastighetsbestånd om €2.4 miljarder i sina tre opportunistiska fonder Niam III, Niam IV och Niam V.

Niam Niam är ett av norra Europas ledande private equity-företag inom fastigheter och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska och Baltiska marknaderna genom sina fonder. Sedan företaget grundades 1998 har Niam, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, investerat i fastigheter till ett totalt värde överstigande €6.5 miljarder. Företaget har ett investeringsteam med 45 dedikerade anställda som sammanlagt besitter över 350 års erfarenhet av samtliga fastighetstyper. Niam har kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn.

 

Bild: (c) Luminouslens–Dreamstime.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.