SkyBridge Capital och Woori Investments & Securities ingår strategiskt partnerskap

London (HedgeFonder.nu) – SkyBridge Capital (SkyBridge), en research-baserad alternativ investeringsfirma med huvudkontor i New York, och Woori Investment & Securities (Woori I&S), med huvudkontor i Seoul, Sydkorea, har ingått ett strategiskt partnerskap där Woori ska distribuera SkyBridges hedgefondprodukter i Korea och andra regioner i Asien.

I samband med partnerskapet har Woori I&S allokerat kapital till ett av SkyBridges hedgefond-i-fondprodukter.
SkyBridge rådgiver och förvaltar kapital om ca US$7.9 miljarder och avtalet med Woori fastslår företagets avsikt att öka den globala distributionen av sin portfölj av hedgefondprodukter såsom multi-advisor, multi-strategy fond-i- hedgefondsprodukter, skräddarsydda portföljer och rådgivningstjänster.

I Woori I&S tjänster ingår wealth management, investment banking och prime brokerage.  Företaget har mer än 117 filialer i Korea och 13 kontor och dotterbolag utanför landet.

I ett uttalande säger Eun Soo Kim, chef för den globala divisionen for Woori I&S, att investerare i regionen söker diversifiering och detta inkluderar mer alternativa investeringar.

 

Bild: (c) Fotolia.com

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.