- Advertisement -
- Advertisement -

Female Economist of the Year 2013 — en sann kosmopolit

- Advertisement -

Ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year delas för trettonde året i rad ut till en framstående kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm. Årets stipendiat är Indra Andersson Santiago (bild). Hon får sin Master’s Degree i Accounting & Financial Management från högskolan denna månad och har redan bred internationell erfarenhet. Genom stipendiet påbörjar hon ett skräddarsytt program hos Boston Consulting Group.

– Indra är en världsvan ung kvinna, som redan skaffat sig ett klart globalt perspektiv genom sin utbildning och arbetslivserfarenhet i olika metropoler. Hennes analytiska förmåga och engagemang, kombinerat med ödmjukhet och integritet, gör henne till en strålande representant för stipendiet, säger Barbro C. Ehnbom, Handelsalumna, instiftare och eldsjälen bakom Female Economist of the Year stipendiet.

– Indra är en stark person vars drivkraft och nyfikenhet lett till många spännande internationella erfarenheter, från gruvindustrin i Kina till CSR i Sydamerika. På BCG kommer hon att kunna fortsätta agera i en internationell och varierande miljö och bli en framgångsrik managementkonsult, säger Thomas Jensen, Partner vid värdföretaget BCG Stockholm.

Förutom utmärkelsen och unika karriärmöjligheter, välkomnas Indra in i exklusiva BBB, Barbro’s Best and Brightest, ett kvinnonätverk som startades 2001 då stipendiet delades ut för första gången och som idag blivit en faktor att räkna med inom näringslivet. Indra får också en direkt tillgång till Barbro’s Friends, 600 framstående personer från den svenska och amerikanska affärsvärlden.

– Det är en oerhörd ära att få ta emot detta stipendium och jag är enormt glad för förtroendet. Under min studietid har jag alltid strävat efter att göra det jag brinner för och jag hoppas att jag genom mitt engagemang och entusiasm kan bli en förebild och inspirationskälla för andra unga kvinnor. Att få anställning hos BCG är en dröm som går i uppfyllelse, säger Indra Andersson Santiago.

Indra tar examen i Accounting & Financial Management vid Handelshögskolan i Stockholm i juni och har tidigare studerat i Buenos Aires, Paris och Milano. Sin professionella erfarenhet har hon skaffat sig i Nanjing, Sydney och Brighton. Förutom sitt affärsintresse har hon varit engagerad i CSR-frågor genom den ideella organisationen Sustainergies. Under sin studietid har hon hunnit med att vara volontär i Peru och är för närvarande mentor åt en kvinnlig gymnasist. Indra talar utöver svenska även engelska, franska, spanska och italienska.

– Handelshögskolan arbetar för fler duktiga kvinnor på toppositioner i näringslivet. Female Economist of the Year stipendiet är en viktig del i detta, säger Lars Strannegård, prorektor vid HHS.

Juryn som utsåg årets stipendiat bestod av Barbro C. Ehnbom; Thomas Jensen, Partner vid BCG; Lars Strannegård, prorektor vid Handelshögskolan; Agneta Dreber, styrelseproffs; samt marknadsföringsprofilen Steve Trygg, som bland annat grundat reklambyrån Anderson & Lembke i New York.

Indra tar emot stipendiet den 3 juni vid en officiell galaceremoni på Handelshögskolan i Stockholm. Bland de inbjudna gästerna finns framstående representanter från det svenska och amerikanska närings- och kulturlivet.

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Month in Review – November 2022

Stockholm (HedgeNordic) – After a difficult end to the third quarter, Nordic hedge funds are enjoying a strong fourth quarter. The Nordic hedge fund...

A COO for Protean’s Growth Journey

Stockholm (HedgeNordic) – The founding duo of the newly-launched Swedish hedge fund Protean Select has appointed Daniel Mackey as the Chief Operating Officer of...

Tor Svelland’s Fund Tops the Ranking

Stockholm (HedgeNordic) – One month to the end of the year, Svelland Global Trading Fund of Norwegian Tor A. Svelland takes the top spot...

Will Equities Bottom Out Like in 1974?

Stockholm (HedgeNordic) – Growing signs that price pressures are easing suggest inflation may have peaked, which has some market participants wondering whether equity markets...

Rising Mortgage Rates and Falling Stock Prices

Copenhagen – (Jesper Rangvid): During 2022, mortgage rates have risen and stock prices have fallen, both negatively influencing households’ consumption possibilities. But how much...

The Spectacular Unspectacular 20th Anniversary

Stockholm (HedgeNordic) – Reaching the 20th anniversary in the often short-lived and fast-paced hedge fund world is quite an achievement. In fact, some activity...