- Advertisement -
- Advertisement -

Female Economist of the Year 2013 — en sann kosmopolit

- Advertisement -

Ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year delas för trettonde året i rad ut till en framstående kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm. Årets stipendiat är Indra Andersson Santiago (bild). Hon får sin Master’s Degree i Accounting & Financial Management från högskolan denna månad och har redan bred internationell erfarenhet. Genom stipendiet påbörjar hon ett skräddarsytt program hos Boston Consulting Group.

– Indra är en världsvan ung kvinna, som redan skaffat sig ett klart globalt perspektiv genom sin utbildning och arbetslivserfarenhet i olika metropoler. Hennes analytiska förmåga och engagemang, kombinerat med ödmjukhet och integritet, gör henne till en strålande representant för stipendiet, säger Barbro C. Ehnbom, Handelsalumna, instiftare och eldsjälen bakom Female Economist of the Year stipendiet.

– Indra är en stark person vars drivkraft och nyfikenhet lett till många spännande internationella erfarenheter, från gruvindustrin i Kina till CSR i Sydamerika. På BCG kommer hon att kunna fortsätta agera i en internationell och varierande miljö och bli en framgångsrik managementkonsult, säger Thomas Jensen, Partner vid värdföretaget BCG Stockholm.

Förutom utmärkelsen och unika karriärmöjligheter, välkomnas Indra in i exklusiva BBB, Barbro’s Best and Brightest, ett kvinnonätverk som startades 2001 då stipendiet delades ut för första gången och som idag blivit en faktor att räkna med inom näringslivet. Indra får också en direkt tillgång till Barbro’s Friends, 600 framstående personer från den svenska och amerikanska affärsvärlden.

– Det är en oerhörd ära att få ta emot detta stipendium och jag är enormt glad för förtroendet. Under min studietid har jag alltid strävat efter att göra det jag brinner för och jag hoppas att jag genom mitt engagemang och entusiasm kan bli en förebild och inspirationskälla för andra unga kvinnor. Att få anställning hos BCG är en dröm som går i uppfyllelse, säger Indra Andersson Santiago.

Indra tar examen i Accounting & Financial Management vid Handelshögskolan i Stockholm i juni och har tidigare studerat i Buenos Aires, Paris och Milano. Sin professionella erfarenhet har hon skaffat sig i Nanjing, Sydney och Brighton. Förutom sitt affärsintresse har hon varit engagerad i CSR-frågor genom den ideella organisationen Sustainergies. Under sin studietid har hon hunnit med att vara volontär i Peru och är för närvarande mentor åt en kvinnlig gymnasist. Indra talar utöver svenska även engelska, franska, spanska och italienska.

– Handelshögskolan arbetar för fler duktiga kvinnor på toppositioner i näringslivet. Female Economist of the Year stipendiet är en viktig del i detta, säger Lars Strannegård, prorektor vid HHS.

Juryn som utsåg årets stipendiat bestod av Barbro C. Ehnbom; Thomas Jensen, Partner vid BCG; Lars Strannegård, prorektor vid Handelshögskolan; Agneta Dreber, styrelseproffs; samt marknadsföringsprofilen Steve Trygg, som bland annat grundat reklambyrån Anderson & Lembke i New York.

Indra tar emot stipendiet den 3 juni vid en officiell galaceremoni på Handelshögskolan i Stockholm. Bland de inbjudna gästerna finns framstående representanter från det svenska och amerikanska närings- och kulturlivet.

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Scandinavian Credit Fund I to Wind-Down Amid Redemption Wave

Stockholm (HedgeNordic) – After a brief suspension of deposits and withdrawals in December to address a surge in redemption requests, Scandinavian Credit Fund I...

Brummer´s Ann-Sofie Odenberg Joins PRI’s Advisory Committee

Stockholm (HedgeNordic) – Ann-Sofie Odenberg, Head of Sustainability at Brummer & Partners, has joined the PRI Hedge Fund Advisory Committee with the aim of...

Truepenny Appoints CEO in Launch Preparation

Stockholm (HedgeNordic) – Truepenny Capital Management founded by CIO Thomas Orbert, a former portfolio manager at Swedish hedge fund Nektar Management, has appointed Thomas...

St. Petri Cancels Launch of Small-Cap Fund

Stockholm (HedgeNordic) – St. Petri Capital, a Danish fund boutique, has scrapped its plans to launch a long-only European small-cap fund due to insufficient...

Triodos IM Partners with Cultura Bank in Norway

Stockholm (HedgeNordic) - Already having products available for distribution in Sweden and Denmark, Dutch Triodos Investment Management is further expanding its outreach in the...

Nordic Hedge Award – The Most Wonderful Time of the Year (A Summary)

Stockholm (HedgeNordic) – For us at HedgeNordic, the Nordic Hedge Award is always the highlight of the year. It’s a special occasion where the...

Allocator Interviews

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -