Utflöden från aktiefonder för första gången sedan november 2012

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Den senaste flödesdatan från fondstatistikbolaget EPFR visar att vi förra veckan fick se nettoutflöden ifrån aktiefonder (-3,7 miljarder USD) för första veckan sedan november 2012.

Emerging Market-fonder var den region där vi såg de största uttagen, medan Dividend Funds (utdelningsfokuserade fonder) faktiskt fortsätter att plocka in pengar. Intressant att notera däremot är att Money Markets-fonder fortsätter se väldigt stora utflöden (-9,3 miljarder USD) vilket bör vara ett tecken på att de investeringar med lägst risk inte längre är attraktiva bland investerare och att riskviljan i marknaden någonstans ändå är tilltagande.

Bild: shutterstock—Skovoroda

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Comments are closed.