Man GLG Multi-Strategy Fund – Mars slutade positivt

London (HedgeFonder.nu) – GLGs multi strategi-fond fortsatte sin positiva trend under mars månad som slutade med en positiv avkastning på 0.49%. Fonden förvaltas av Luke Ellis och David Kingsley och investerar i Mans breda UCITS-plattform, med målet att generera absolut avkastning genom aktiv trading av alternativa strategier.

Avkastningen drevs av GLG Japan Core Alpha Equity och allokeringen av kapital till Managed futures-strategin AHL Evolution gav också positivt resultat, då den kunde dra nytta av den långa exponseringen mot ’safe haven’-obligationer. GLGs ’risk seeking strategies’ gav också tillfredställande avkastning. Den japanska taktiska long-only strategin gick bra då TOPIX steg för femte månaden i rad. De bästa aktierna var Yamada Denki, Marui Group och Sumitomo Mitsui Trust Holding.

Avkastningen från long-short aktier var blandad där GLG European Long Short och GLG Financials gick bra under mars och mildrade förlusterna i GLG Alpha Select och GLG North American Opportunities. Den europeiska strategin gick bra tack vare stark aktieurval, förutom inom TMT-sektorn. Energisektorn gick speciellt bra och Ithaca Energys köp av Valiant Petroleum drev avkastningen. GLG Financials försiktiga hållning gentemot europeiska banker gav avkastning efter det italienska valet. Händelserna i Cypern fick teamet att hålla fast vid sin syn på banker i periferiländer i Europa.

Diversifieringsstrategin GLG Atlas Macro visade förlust för mars och led av dåligt aktieurval, speciellt Aviva och Kazakmys.

Fonden behåller sin överviktade allokering till long-short aktier och krediter gentemot momentumdrivna och long-only strategier även om fonden reducerade allokeringen till GLG Energy något. Riskmässigt sett har portföljen en ’net equity exposure’ med en låg till måttlig korrelation till globala aktier.

Bild: (c) shutterstock—Sergej Khakimullin

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.