Swedbank Robur Global Macro Hedge läggs ner 3 maj

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Swedbank Roburs hedgefond Global Macro har inte lyckats leverera det man lovat sina investerare och fonden föll i värde både 2010, 2011 och 2012 och efterfrågan från spararna har varit låg. Fondförmögenheten var 609 miljoner kronor i december 2010 men hade vid senaste årsskiftet minskat till 164 miljoner, vilket uppenbart är för lite pengar för att ens täcka kostnaderna i tider då fonder snarare behöver nå miljardstrecket.

Från den 27 mars klockan 15.30 går det inte längre att köpa nya fondandelar i Global Macro Hedge, medan byten och försäljning är möjligt utan kostnader till och med den 29 april klockan 15.30. Därefter stängs fonden ner den 3 maj och fondvärdet betalas ut till de sparare som fortfarande har kvar andelar. Det rapporterar Morningstar.

 

Bild: (c) forestpath—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.