USA upp i inledningen av veckan – Microsoft i siktet för hedgefond

Stockholm (Hedgefonder.nu/Direkt) – Efter att ha varit på blandade nivåer under större delen av handelsdagen på måndagen vände USA-indexen upp på klart plus under de sista timmarna. Caterpillar redovisade kvartalssiffror under förväntningarna, men stärktes ändå på börsen. Anfört av Microsoft och Apple var teknik bland de bäst presterande sektorerna.

Dow Jones Industrial Average stängde upp 0,1 procent till indexnivån 14.567, samtidigt som det bredare S&P 500 stärktes 0,5 procent till 1.562. Tekniktunga Nasdaq Composite var upp 0,9 procent till 3.233. Under tisdagen fortsatte uppgångarna – S&P500 +1,04% till 1.578,78 och Nasdaq +1,11% till3.269,33.

“Vi är mitt uppe i rapportsäsongen, och såklart driver kvartalssiffrorna marknaden. Vi är framförallt lyhörda för om ledningarna är optimistiska eller pessimistiska i sina tillväxtutsikter”, kommenterade Richard Sichel, chefsinvesterare vid Philadelphia Trust, till Bloomberg News.

Visst stöd till börserna gavs av att G20-länderna sent på fredagen inte motsatt sig Bank of Japans planer om att köpa obligationer till ett värde om cirka 70 miljarder dollar per månad.

Maskintillverkaren Caterpillar redovisade både resultat och försäljning under förväntningarna för det första kvartalet, samtidigt som prognoserna sänktes. I den positiva vågskålen fanns att bolaget aviserade ett aktieåterköpsprogram och uppgav att produktionen i Kina väntas öka. Aktien steg 2,8 procent.

Microsoft stärktes 3,5 procent efter att CNBC rapporterat att hedgefonden Valueact totalt förvärvat 2 miljarder dollar i företaget.

Bidrog till Nasdaqs starka framfart gjorde Apple som steg 2,1 procent. Teknikjätten redovisar för det andra kvartalet på tisdagen.

Konglomeratet General Electrics tappade mest i storbolagsindexet med 1,8 procent. Även Hälsoförsäkringsbolaget United Health gick svagt, och var ned 1,4 procent.

Svenska kraft- och automationsföretaget ABB var på köptåg i USA då det förvärvade solkraftföretaget Power One för 1 miljard dollar. Power One, som är noterat på Nasdaqbörsen, rusade cirka 57 procent.

Bild: (c) shutterstock—argus

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.