Lagercrantzen-vinnaren kritiserar hedgefondförvaltare och finansmarknaden

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Vinnaren av DN:s kritikerpris Lagercrantzen, Katrine Kielos, berättar i en intervju i DN om sin syn på direktörer och finansmarknaden. Där framtonar en kritisk inställning till dagens finansiella system och dess aktörer.

Hon är författare till två essäböcker, varav ”Det enda könet” nominerades till Augustpriset i höstas för sin personliga och feministiskt färgade idékritik av dagens ekonomiska system. ”- Jag är förvånad över hur många män som har läst ”Det enda könet”. Direktörer och den typen av personer hör av sig – folk som säger att ”jag är en av dem du skriver om och jag känner igen mig”.

Hon menar att finanskrisen 2008 har medfört att avgudabilden av den ofelbare ekonomiske mannen är på väg att blåsa ned från sin piedestal, skriver DN.

”- Över huvud taget är ju många av dem som i dag är mest kritiska till finansvärlden sådana som själva suttit på hedgefonder och liknande. De som verkligen vet hur systemet fungerar inifrån formulerar ofta en systemkritik som står till vänster om Jonas Sjöstedt (v).”

Bild: (c) http://www.presseurop.eu/

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.