Brummer vill vara med i ITP-systemet

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Det är många förvaltare som anmält att de vill delta i den nya upphandlingen av tjänstepensionssystemet ITP. En av dem är Brummer & Partners, som vill vara med i upphandlingen av i tjänstepensionssystemet ITP. Det skriver Privata Affärer.

Valcentralen Collectum som administrerar tjänstepensionssystemet ITP har fått in 21 intresseanmälningar – sju inom traditionell försäkring och 14 inom fondförsäkring.

Under januari fick bolagen underlag för att lämna offert och i slutet av februari ska Collectum vara klar med upphandlingen och presentera fem alternativ inom traditionell försäkring och fem fondförsäkringsalternativ. Dessa blir enligt artikeln i Privata Affärer valbara från och med den 1 juli i år.

De traditionella aktörerna på marknaden, som till exempel AMF och Alecta samt de fyra storbankerna, är förstås med. Men för första gången har också den ledande svenska hedgefondförvaltaren Brummer & Partners anmält intresse att vara med i upphandlingen.

– Vi kan konstatera att det finns ett stort intresse för tjänstepensionsupphandlingen. Det är extra glädjande att flera aktörer som tidigare inte har deltagit i upphandlingarna har anmält intresse, säger Jenny Jeppsson, informationschef på Collectum.

 

Bild: (c) aboutpixel.de—jutta-rotter

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.