Alfred Berg högst rankad bland fonddistributörer

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Alfred Berg är den kapitalförvaltare som rankas högst bland fonddistributörer och fondutvärderare i Sverige.

Det är resultatet i en ny studie från det oberoende analysföretaget TNS Sifo Prospera. Alfred Berg är en fristående kapitalförvaltare inom BNP Paribas Investment Partners och fokuserar på nordiska tillgångsklasser.

I sin studie har Prospera fokuserat på kvalitén på svenska och utländska leverantörer av fonder och kapitalförvaltningstjänster. Det är första gången som Prospera publicerar en specialrapport om XD, men den bredare Prospera-undersökningen är absolut den största kundundersökningen i Norden och kan jämföras med Greenwich Survey i Europa. Läs det fullständiga resultatet av undersökningen på www.prospera.se.

I studien har 49 svenska fonddistributörer och fondutvärderare intervjuats om kvalitén på 26 svenska och utländska fond- och kapitalförvaltare. Svenska Alfred Berg erhöll förstaplatsen med det högsta övergripande betyget jämfört med både internationella och lokala konkurrenter. I totalt 16 kategorier nådde företaget förstaplatsen sju gånger och kom topp tre ytterligare tre gånger. Undersökningen visade också att kapitalförvaltare och unit-linkedföretag rankade Alfred Berg som nummer 1 vad gäller kvalitén på (fysiska) möten.

“Detta är ett bra sätt för oss att få veta att vårt totala kunderbjudande står sig väl i jämförelse med konkurrenterna”, säger Tomas Scherp, VD på Alfred Berg Asset Management i Sverige. “Vi är mycket fokuserade och det känns fantastiskt tillfredsställande att få detta erkännande från våra kunder.”

 

Bild: (c) shutterstock—mojito.mak@gmail

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.