Cyperns ansökan om nödlån väntas inom kort

BRYSSEL (Direkt) Cyperns ansökan om nödlån kan komma “inom några dagar.”

Det uppgav en cypriotisk källa på fredagen. “Det är en fråga om dagar. Vi lämnade vårt förslag till trojkan igår och den ska nu reagera på det. Vi behöver en syntes av de båda sidornas tanka”, sade källan.

Källan preciserade sig att överenskommelsen med trojkan kan komma inom några dagar – om trojkan accepterar Cyperns förslag. Om inte behövs vidare diskussioner, också med arbetsmarknadens parter på Cypern.  Efter överenskommelsen med trojkan om anpassningsprogrammet krävs också några dagar för utformningen av ansökan om nödlån
Källan ville inte diskutera storleken på nödlånet och sade att det beror på hur programmet utformas.

Bild: (c) forestpath—Fotolia.com 

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.