Australiens centralbank förvånad över AUD köp

STOCKHOLM (Direkt) Chefen för Australiens centralbank (RBA) Glenn Stevens är förvånad över att Schweiz centralbank (SNB) har köpt Australiendollar, en valuta som investerare vanligtvis brukar sälja när råvarupriser sjunker.

“Jag hade aldrig trott att jag någonsin skulle få se att en så anti-inflationistisk, konservativ institution som den (SNB) hålla vår valuta som en del av sina reserver”, sade Glenn Stevens inför ett parlamentsutskott på fredagen, enligt Bloomberg News.

“Det är en anmärkningsvärd sak. Men det är bild av hur dålig världen är i Europa”, fortsatte han.

RBA har rapporterat att SNB har köpt Australiendollar sedan i maj, något som enligt RBA-chefen delvis speglar allvaret i den europeiska situationen men också att Australien i allt högre grad betraktas som en “säker hamn” (safe haven) för vissa investerare, privata såväl som officiella.

“Historiskt har vi varit en plats som du flyr från när det har uppfattats som att riskerna ökar, sade han.

Bild: (c) shutterstock_Robyn Mackenzie

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.