HSBC: Nettoresultatet blev 8,4 Mdr USD

STOCKHOLM (Direkt) Den brittiska storbanken HSBC redovisar ett resultat efter skatt på 8,4 miljarder dollar för det första halvåret 2012 (9,2). Väntat var ett resultat efter skatt på 9,1 miljarder dollar, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

Resultatet före skatt uppgick till 12,7 miljarder dollar (11,5), att jämföra med förväntningarna på 12,4 miljarder dollar. Resultatet påverkades positivt av avyttringar, som utförts i spåren av bankens mål om besparingar om 3,5 miljarder dollar vid slutet av nästa år.

“Vi har gjort stora och uppmuntrande framsteg på huvudområden, ökat intäkterna i snabbväxande marknader som Asien och vi fortsätter att omforma vår verksamhet”, skriver bankens vd, Stuart Gulliver, i rapporten.

Primärkapitalrelationen core tier 1 ökade till 11,3 procent vid utgången av juni, jämfört med 10,1 procent vid utgången av 2011.

HSBC gjorde kreditreserveringar om 1,3 miljarder dollar under årets första sex månader för eventuell kompensation till kunder.

Bild: (c) StarJumper—Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.