Volkswagen fortsatt "autonomi" varumärken

STOCKHOLM (Direkt) Volkswagens vd Martin Winterkorn understryker varumärkenas fortsatta självständighet, trots de närmare kopplingar som nu dras mellan Volkswagen Commercial Vehicles, Scania och MAN.

Det säger han i en kommentar i ett pressmeddelande på lördagen.

“Multivarumärkesstrategin är, och kommer att förbli, grundstenen för Volkswagens framgång. Alla varumärken har en hög grad operationell autonomi och ansvar. Samtidigt intensifierar vi kunskapsöverföringen och ledningsbanden inom koncernen. Det är så vi kan uppnå synergier och fortsätta skapa tillväxtmöjligheter som gynnar varje individuellt varumärke såväl som koncernen i helhet”, säger Martin Winterkorn.

Han påpekar att Kommersiella fordon har blivit den näst största stöttestenen för Volkswagen-koncernen under de senaste åren och att ytterligare strukturering av enheten, under ledarskap av Leif Östling, banar väg för nära samarbete mellan MAN, Scania och Volkswagen Commercial Vehicles.

Som ledare av Volkswagens kommersiella fordon från den 1 september, kommer Leif Östling att få stöd av ett team bestående av chefer från MAN, Scania och Volkswagen som kommer att främja ytterligare samarbete mellan bolagen sker.

“Jag är övertygad att nu mer än någonsin, Volkswagen Group har rätt personer på rätt ställe för att göra vår Strategi 2018 till en framgång”, säger han.

I samband med ledningsförändringarna inom Volkswagen Commercial Vehicles, aviserade VW även viktiga förändringar för övriga bolag inom koncernen.

Bild: (C) shutterstock—33599875

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.