East Capital Explorer: Får tredje utbetalning från kraftfond

STOCKHOLM (Direkt) East Capital Explorer förväntas erhålla ca 7,3 miljoner euro från East Capital Power Utilities Fund inom de närmaste dagarna, som därefter omgående kommer att vara tillgängliga för framtida investeringar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I linje med beslutet som togs i samband med den första utbetalningen 2010 fortsätter fondens förvaltare att reducera fondens storlek på grund av en minskad likviditet i sektorn samt en kraftigt ökad osäkerhet vad gäller statlig inblandning och reglering samtidigt som innehav i fonden har realiserats med god relativ avkastning, heter det i pressmeddelandet.

Fondens förvaltare har därför beslutat sig för att distribuera tillgängliga medel till fondens investerare i stället för att återinvestera dem i kraftsektorn.

“Vår investering i kraftsektorn har inte utvecklats i linje med de förväntningar vi hade 2007 under denna period som präglats av finansiella kriser och hög osäkerhet men har ändå presterat relativt väl jämfört med konkurrenter och jämförelseindex”, säger East Capital Explorers vd Mia Jurke i pressmeddelandet.

East Capital Explorer fick två utbetalningar på vardera 20 miljoner euro från fonden i juni 2010 respektive mars 2011, framgår av pressmeddelandet. Per den 31 maj 2012, före den nu aviserade utbetalningen, var värdet på företagets innehav i fonden 29,3 miljoner euro, vilket motsvarade 10 procent av bolagets substansvärde.

Bild: (c) shutterstock—Triff

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.