CTA

Barclay CTA index föll 1,21 % i mars

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Terminsförvaltare som grupp tappade hela årets uppgång sedan man backat 1,21 % under mars. Barclay CTA index står nu på -0,23 % för 2012. Sex av åtta Barclay CTA index tappade under mars. Barclay Diversified Traders Index föll med 1,85 %, systematiska traders tappade 1,59 %, finans- och metalltraders tappade 1,05 % och valutahandlarna backade 0,38 %. Förlusterna under mars var spridda, 66 % av förvaltarna hade röda siffror, men Sol Waksman, grundare och VD för BarclayHedge sade så här till Hedgeweek: “Floden var vid och röd, men lyckligtvis inte djup”.
I den positiva delen av liggaren fanns Barclay Agricultural Traders index som steg med 1,8 % under mars och diskretionära traders ökade med 0,39 %.

Barclays BTOP50 index som mäter avkastningen hos de största CTAs backade med 1,66 % under mars och därmed raderade ut vinsterna om 0,61 respektive 0,6 % för årets första två månader. Vid slutet av Q1 var BTOP50 ner med 0,46 %.

Hedgefonder gjorde lite bättre ifrån sig under mars, DJ Credit Suisse Hedgefund index steg med 0,05 % under månaden. Toppresterarna i indexets tio underkategorier var event-drivet med 0,79 % och räntearbitrage med 0,74 %, medan de sämsta var förvaltade terminer (-2,96 %) och dedicated short bias ner 1,35 %.

Bild: (C) shutterstock—Sebastian-Kaulitzki

Share.

About Author

Gustav Gennow är redaktör på HedgeFonder.nu. Vid sidan av sitt arbete för HedgeFonder.nu driver GG Inscap. GG har tidigare arbetat för en schweizisk privatbank samt med försäkringsförmedling. GG är ekonom från Lunds Universitet med en magister i strategi och informationssystem.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.