Alternativa UCITS-fonder steg i januari

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Efter att ha tappat 3,64% under 2011 har alternativa UCITS-fonder haft en bra start på det nya året med en uppgång på 1,37%, det rapporterar Hedgeweek. Det noterades breda uppgångar och inom alla strategier, där Emerging Markets visade den största uppgången med 4,04%. En välkommen förändring efter att det segmentet tappade över 10% i värde under 2011. Andra strategier som gick framåt var bland annat Macro (1,7%) och Long/Short Equity (1,69%). CTA-strategier lyckades inte lika väl men var fortfarande upp med 0,23%.

Ett nytt index introducerat av Alix Capital i january i år, som mäter volatilitet, var i princip oförändrat och steg 0,02%.

Per den sista januari 2012 bestod UCITS Alternative Index av fler än 820 hedgefonder och fond-i-fonder. Totalt kapital under förvaltat inom alternativa UCITS-fonder steg till 116 miljarder Euro, enligt Alix Capital.

Bild: (C) shutterstock.com — argus

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.