Nordeas Alpha 15 fond god 2:a i NHX i oktober

 Stockholm (HedgeFonder.nu/hedgenordic.com ) – Nordeas hedgefond Alpha 15 Fund var näst bästa fond inom Nordic Hedge Fund Index under oktober 2011. Alpha 15 Fund steg med 9,87% under månaden.

”- Oktober var en händelserik månad på de finansiella marknaderna. Den pågående skuldkrisen bland stater, samt oro för den globala ekonomiska utvecklingen, fortsatte att vara det centrala temat bland investerare. Euforin över eurozonens lösning på alla problem visade sig vara kortlivad och riskaversionen återvände till de finansiella marknaderna mot slutet av månaden”, skriver Alpha 15 Fund i sina månadskommentarer för oktober och fortsätter: ”- ur ett avkastningsperspektiv upplevde fonden en av sina bästa månader någonsin. Målsättningen för Nordea Investment Managements Alpha 15-strategi är att skapa stabil absolutavkastning genom att ta position inom ett brett spektrum av olika tillgångar. Filosofin bygger på att utnyttja ineffektiviteter på de finansiella marknaderna, där värderingarna har rört sig bort från sin trend eller där det råder asymmetri vad gäller information. Ur ett övergripande perspektiv är vi fortsatt komfortabla med portföljens positioner. Bortsett från den förändrade synen på duration har vi inte gjort några större förändringar i vår övergripande strategi eller positionerna i fonden”, skriver Alpha 15.      

Den enda nordiska hedgefond med bättre avkastning än Alpha 15 Fund under oktober var P&N Idea som steg 11,94%.

 

 

Bild: (C) Paul Golla—pixelio

 

 

 

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.