CITIGROUP: PLANERAR SKÄRA NED 4.500 JOBB

STOCKHOLM (Direkt) Sent på tisdagskvällen meddelade Citigroups vd Vikram Pandit att bolaget avser att minska med 4.500 tjänster under de kommande kvartalen, i jakt på att skära ned på kostnader på grund av sjunkande intäkter.

Det skriver Financial Times i sin nätupplaga.

“Vi ser bara till att vår struktur är i linje med de regelförändringar som pågår och hur världen utvecklas”, sade vd Vikram Pandit och pekade på att finansreglering i USA och internationella reformer bidrar till att göra mäklare övertaliga.

Totalt räknar banken nu med att ta engångskostnader på närmare 1 miljard dollar i det fjärde kvartalet.

Av summan är 400 miljoner dollar relaterat till avgångsvederlag och andra
kostnader för personalneddragningar där en del av kostnaderna aviserats
tidigare.

Utöver det väntas banken boka omkring 200 miljoner dollar i kostnad för stigande värden på egen skuld samt hedging-förluster på runt 300 miljoner dollar från snävare kreditspreadar. Enligt Vikram Pandit kan uppskattningen på totalt 500 miljoner dollar komma att ändras under kvartalets kvarvarande veckor.

I det tredje kvartalet bidrog hedgingvinster och vinster från så kallade “debt valuation adjustments” med 2,6 miljarder dollar till bankens resultat.

Bild: (C) laurent-hamels—Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.