BERLUSCONI AVGÅR EFTER BUDGETPROGRAM ANTAS

STOCKHOLM (Direkt) Italiens premiärminister Silvio Berlusconi kommer att avgå efter att parlamentet röstat igenom de sparåtgärder som utlovats inför EU.

Det meddelades på tisdagskvällen, rapporterar Bloomberg News.

Dessa sparåtgärder väntas preciseras och därefter röstats igenom under de
kommande veckorna.

“Med min exit från parlamentet så ligger nu trycket på oppositionen att
brådskande rösta igenom denna stabilitetslag. Efter antagandet av denna
finanslag… så kommer jag att avgå, för att ge presidenten möjlighet till öppna konsultationer”, sade Silvio Berlusconi till Canale 5 TV enligt Financial Times.

Silvio Berlusconi sade att han kommer att konsultera ledarna för landets
politiska partier om vad som nu ska ske efter hans meddelade avgång. Detta
lämnar frågan öppen för om det ska bli nyval tidigt nästa år, eller bildandet av en ny regering med annan sammansättning.

“Framtiden ligger inte hos mig, men jag ser bara möjligheten av val. Val ligger närmare, denna regering är paralyserad”, sade Silvio Berlusconi.

Italiens president Giorgio Napolitano sade på tisdagen att Silvio Berlusconi uttryckt sitt erkännande av en brådska att svara snabbt på förväntningarna från Europa genom att anta lagarna för finansiell stabilitet, som kommer att ändras i linje med de senaste rekommendationerna från EU-kommissionen.

Bild: (C) Jcoll-Dreamstime.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.