OPEC: EFTERFRÅGAN STIGER SAKTARE ÄN VÄNTAT

STOCKHOLM (Direkt) Den globala efterfrågan på olja stiger i en långsammare takt än vad som har förväntats, på grund av statsfinansiell oro i Europa samt hög arbetslöshet.

Det sade Abdalla El-Badri, generalsekreterare för Opec, vid en konferens på måndagen, rapporterar Bloomberg News.

Han sade att Opec-länderna inte kommer att behöva mötas för att minska produktionsnivåerna från nuvarande nivåer, eftersom flera länder på egen hand har ökat produktionen för att möta efterfrågan efter Libyens produktionsbortfall.

“I takt med att Libyen ökar produktionen, kommer länderna som ökade produktionen övervaka och minska produktionen. Det kräver inget möte”, sade han.

Generalsekreteraren sade att Libyens oljefält väntas producera mellan 500.000-600.000 fat per dag “snart”. Om sex månader kan produktionen i landet nå 1 miljon fat per dag. Skadorna på fälten var små trots revolten.

Han sade att han är “förvånad” att oljepriset har fortsatt att vara högt trots ekonomisk oro, och tillade att det finns en riskpremie om 16-20 dollar på grund av Libyen och andra risker.

Framöver skulle Opec vilja ha en bättre dialog med Kina om efterfrågan på olja. Länderna inom kartellen som har investerat för att öka produktionskapaciteten vill försäkra sig om att det kommer att finnas efterfrågan, enligt Abdalla El-Badri.

Bild:(C) glgec—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.