Ny aktör vill utmana på räntemarknaden

Stockholm (HedgeFonder.nu) – I dagarna har ett av Sveriges första renodlade räntehus, Nordic Fixed Income, startat sin verksamhet.

Nordic Fixed Income, som ingår i Catella-koncernen, vill vara en oberoende aktör inom räntemarknaden med fokus på företagsobligationer. De består idag av åtta personer, varav sex tidigare arbetade på ränteavdelningen på Öhman Fondkommission. Bolagets övriga medarbetare kommer närmast från Husqvarna Treasury och DnB NOR.

När teamet lämnade Öhman ansågs det i marknaden som ett tämligen hårt slag för firman, som länge hade haft en framträdande roll inom obligationsmarknaden i allmänhet och den s.k. primärmarknaden i synnerhet. ”− Vi var ledande på den svenska marknaden i den här konstellationen tidigare, och vår ambition är att bli det igen”, säger Claes Bahri, en av grundare av Nordic Fixed Income. ”− Att vara bankoberoende är en stor fördel”, säger Anna Ringby, grundare samt ansvarig för Nordic Fixed Income. ”Vi erbjuder låntagare skräddarsydd räntelösning till rätt marknadspris. Vår affärsidé är också att erbjuda investerare ränteplaceringar med attraktiv risk-reward, baserad på egen analys.”

Nordic Fixed Income vill erbjuda låntagare rådgivning till företag som söker alternativa finansieringskällor till banklån eller aktiekapital, samt mäkleri av stats-, bostads- och företagsobligationer. ”− Det här är en strategisk satsning för Catella. Vi har en omfattande förvaltning inom räntesektorn och det är ett naturligt steg att utveckla den till ett eget affärsområde. Vi såg även en bra möjlighet att bygga något nytt med ett team som varit topprankade i branschen i flera år”, säger Johan Ericsson, VD på Catella.

Bild: (C) NinaMalyna—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.