FED: VILL SE ÅTGÄRDER FÖR ATT ÖKA REFINANSIERING

STOCKHOLM (Direkt) USA:s regering bör vidta fler åtgärder för att underlätta hushållens refinansiering av sina bostadslån. Det sade Fed-chefen i Boston, Eric Rosengren, på onsdagen enligt Bloomberg News.

Han sade att konsumtionen kommer att stiga och BNP öka om fler låntagare har möjlighet att lägga om sina lån och minska bolånekostnaderna.

“Att få mer pengar i händerna på bostadsägarna som skulle spendera dem skulle kunna hjälpa till att stötta BNP-tillväxten”, sade han.

Han sade att han stöttade Feds beslut om att förlänga löptiderna i innehaven, “Operation Twist”, och även planerna om att återinvestera förfallande bolånepapper i nya bolånepapper. Han sade också att Fed bör fortsätta att noga bevaka spreadarna mellan bolåneräntor och statsobligationer och vidta åtgärder om spreadarna vidgas betydligt.

Eric Rosengren konstaterade att skador på husmarknaden förhindrar effektiviteten i penningpolitiken.

“Fallande huspriser har inte bara hämmat kapitalet hos många finansinstitut, utan på ett högst verkligt sätt förvrängt transmissionsmekanismen i penningpolitiken”, sade han, och uppmanade till en ökad roll för Fannie Mae och
Freddie Mac vad gäller återhämtningen på husmarknaden.

Bild: (C) Torian—Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.