Letar du efter Alfa – vad sägs om Rho..?

Stockholm (www.HedgeFonder.nu) – Rho Asset Managements fond Rho Altius lyckades leverera när det behövdes som mest: fonden har stigit varje dag mellan den 26 juli och den 10 augusti och gav en avkastning på +23,62% under samma period. Medan väldens finansmarknader mer eller mindre stod i brand lyckades man generera en avkastning som var mer än 4 gånger högre än den genomsnittliga månatliga standardavvikelsen. Under samma tidsperiod tappade S&P 500 -15,75% och tyska DAX -23,90%.

Den schweiz-baserade Managed Futures-förvaltaren, grundad 2007, förvaltar tre olika program: ett med medellång tidshorisont som främst är trendföljande, ett kortsiktigt program mer inriktat på anti-trender, samt en tredje produkt som i varierande grad handlar kombinationer av de två förstnämnda programmen. Den mest väldiversifierade produkten handlar på över 40 marknader och 20 handelssystem, med en tidshorisont på positionerna på mellan 2-70 dagar.

Jesper Bang på Roh Asset Management säger: ”Vi har precis uthärdat tolv hemska dagar på marknaden eftersom det kraschade hårt, utan förvarning. De flesta förvaltare var tydligen oförberedda: CTA-sektorns benchmark vek ner eller föll knappt. Vi var beredda. Vår mix av olika system är konstruerade för att reagera snabbt på aktiemarknadens nedgångar. Ett för snabbt agerande kan förstöra avkastning när marknaderna inte fortsätter falla vidare ner. Dock kan en snabb reaktion ge en välkommen lättnad när marknaderna fullständigt faller ur sängen. Vårt system fungerade briljant när aktiemarknaden kraschade från 26:e juli till den 10:e augusti. Dax Index Futures sjönk varje dag från den 27:e juli till den 10:e augusti och tappade mer än 1750 punkter eller nära -24%. Rho Altius-programmet var upp varje dag från 26:e juli till 10:e augusti och gav +23,62%. Vi red på vågen av volatilitet och genererade en avkastning högre än fyra standardavvikelser. Vi skapade en välbehövlig diversifiering när det behövdes som mest.”

Jesper Bang avslutar med en kommentar som kanske är överflödig för de flesta, men som påvisar svårigheten med marknader så volatila som dessa: ”Kom ihåg att historisk avkastning inte nödvändigtvis en indikation på framtida resultat.”

Rho Altius, som började förvaltas i juni 2007, har en genomsnittlig årlig avkastning på 21,01% med en standardavvikelse på 18,75%. Sharpe Ratio för programmet uppgår till 1,12. Avkastningen är +18,26% i augusti och +11,85% hittills i år.

Bild: (C) by Konstantin Gastmann_pixelio.de

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.