CTA

Månadens ögonblicksbild: Estlander & Partners Global Markets

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Den finska hedgefondförvaltaren Estlander & Partners rapporterade en (beräknad) avkastning  på närmare -3% för fonden Global Markets för juni månad. Efter en nedgång med -4,1% i maj – och därmed två på varandra följande negativa månader – har hela årets vinst utplånats och avkastningen under 2011 visar nu röda siffror med -2,5%, vilket fortfarande är bättre än Newedge CTA index som är ner -3,9% hittills i år. Den årliga avkastningen för fonden sedan start är 7,8% med en Sharpe-kvot på 0,42. Korrelation med aktier, representerat av MSCI World Equity Index, är på sympatiska 0,00.

Estlander & Partners Global Markets Fund är ett mycket väldiversifierat tradingsystem inom Managed Futures baserat i Helsingfors, med ett tjugoårigt track record och som idag förvaltar ca 1 miljard USD.

På volatila marknader, vilket tenderar att vara särskilt utmanande för trendföljande system, bidrog nästan alla sektorer som det handlas inom till nedgången för månaden, ledd av aktier (-2%) och energi (-0,5%). Med ett plus på 0,5% var det endast räntesektorn som kunde handlas med en vinst.

Handelssystemets signaler resulterade i en total minskad riskexponering, skriver bolaget i sin månadsrapport, där man är neutral i aktier, lång råvaror och har just nu den största exponeringen mot korta positioner i USD och långa i obligationer.

Bild: (C) archerix—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.