The New Yorker: Madoff’s Curveball

Stockholm (HedgeFonder.nu) – I det kommande numret av The New Yorker skriver Jeffrey Toobin i artikeln “Madoff’s Curveball” om de pengar Fred Wilpon, ordförande och verkställande direktör för baseball-laget New York Mets, förlorade i Madoff’s hedgefondbedrägeri och vad det innebär för Wilpons framtid med Mets. Tobin talar också med Madoff om hans del i händelserna.

Wilpon introducerades till Bernard Madoff av sin son, Jeff, som hade blivit vän med Madoffs son Mark. Toobin skriver att “för ett par år hade de kontakt endast genom sina söner. Då Madoff mer i förbifarten gav honom ett erbjudande om att förvalta delar av Wilpons pengar”. Wilpon, hans familj och hans vänner började skicka Madoff pengar att förvalta i mitten av åttiotalet, och för Toobin berättar Wilpon: “vi började i mycket liten skala. Och eftersom åren gick blev det mer och mer och mer och mer.”

“-Madoff berättar om sin investeringsstrategi som om det vore ett finstämt instrument som bara gick lite fel vid något tillfälle,” men att han “är ångerfull – till viss del”. Ändå talar Madoff om sitt ekonomiska skarpsinne med omisskännlig stolthet. “Den strategi som jag använde för dem, om det var verkligt eller inte, var inte något som vem som helst skulle förstå om man inte var en expert.”

Madoff berättar för Toobin att Wilpon “måste känna att jag svikit honom, liksom de flesta av mina vänner som var inblandade. Förhoppningsvis kommer de att förstå vilken press jag var under. Jag tjänade pengar åt dem helt lagligt till en början, men jag fastnade och kunde inte jobba mig ur det. Det blev helt omöjligt för mig att ta mig ur det hela, eller ens försöka ta mig ur det.”

“Det är verkligen tragiskt,” säger Madoff vidare. “Jag känner mig fruktansvärt illa till mods för allt som han går igenom.” Madoff säger att Wilpon och Katz “var bara skyldiga till att ha litat på sin vän och jag kommer för alltid att få leva med den skulden och skammen för evigt.”

En fullständig artikel finner ni på HedgeCo News. http://www.hedgeco.net/news/05/2011/the-mets-and-the-madoff-hedge-fund)

 

Share.

About Author

Alexis Åkesson / Redaktör på HedgeFonder.nu Alex has been specializing in hedge fund and alternative investment news since April 2006. The Gothenburg based journalist has been editor for HedgeCo Networks since 2006 and writing for for Creative Volatility from 2006 - 2011. She writes and contributes to several hedgefund related blogs and news sites. Since 2011 Alex is editor for HedgeFonder.nu

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.