- Advertisement -
- Advertisement -

The New Yorker: Madoff’s Curveball

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – I det kommande numret av The New Yorker skriver Jeffrey Toobin i artikeln “Madoff’s Curveball” om de pengar Fred Wilpon, ordförande och verkställande direktör för baseball-laget New York Mets, förlorade i Madoff’s hedgefondbedrägeri och vad det innebär för Wilpons framtid med Mets. Tobin talar också med Madoff om hans del i händelserna.

Wilpon introducerades till Bernard Madoff av sin son, Jeff, som hade blivit vän med Madoffs son Mark. Toobin skriver att “för ett par år hade de kontakt endast genom sina söner. Då Madoff mer i förbifarten gav honom ett erbjudande om att förvalta delar av Wilpons pengar”. Wilpon, hans familj och hans vänner började skicka Madoff pengar att förvalta i mitten av åttiotalet, och för Toobin berättar Wilpon: “vi började i mycket liten skala. Och eftersom åren gick blev det mer och mer och mer och mer.”

“-Madoff berättar om sin investeringsstrategi som om det vore ett finstämt instrument som bara gick lite fel vid något tillfälle,” men att han “är ångerfull – till viss del”. Ändå talar Madoff om sitt ekonomiska skarpsinne med omisskännlig stolthet. “Den strategi som jag använde för dem, om det var verkligt eller inte, var inte något som vem som helst skulle förstå om man inte var en expert.”

Madoff berättar för Toobin att Wilpon “måste känna att jag svikit honom, liksom de flesta av mina vänner som var inblandade. Förhoppningsvis kommer de att förstå vilken press jag var under. Jag tjänade pengar åt dem helt lagligt till en början, men jag fastnade och kunde inte jobba mig ur det. Det blev helt omöjligt för mig att ta mig ur det hela, eller ens försöka ta mig ur det.”

“Det är verkligen tragiskt,” säger Madoff vidare. “Jag känner mig fruktansvärt illa till mods för allt som han går igenom.” Madoff säger att Wilpon och Katz “var bara skyldiga till att ha litat på sin vän och jag kommer för alltid att få leva med den skulden och skammen för evigt.”

En fullständig artikel finner ni på HedgeCo News. http://www.hedgeco.net/news/05/2011/the-mets-and-the-madoff-hedge-fund)

 

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Alex
Alex
Alexis Åkesson / Redaktör på HedgeFonder.nu Alex has been specializing in hedge fund and alternative investment news since April 2006. The Gothenburg based journalist has been editor for HedgeCo Networks since 2006 and writing for for Creative Volatility from 2006 - 2011. She writes and contributes to several hedgefund related blogs and news sites. Since 2011 Alex is editor for HedgeFonder.nu

Latest Articles

The Narrative Has Shifted

Stockholm (HedgeNordic) – Stock markets globally lost ground for three consecutive months starting in August, only to witness a recovery in November. Following a...

Global Assets Founder Shifts Focus

Stockholm (HedgeNordic) – Lars Semb Maalen-Johansen, the responsible fund manager of Global Assets Dynamic under the umbrella of Global Assets, is bidding farewell to...

Case Hedgefond Building Stability and Momentum

Stockholm (HedgeNordic) – Case Hedgefond, once a billion-dollar fund in the Nordic hedge fund industry, has undergone a restructuring process since being taken over...

Ex-QQM Duo Unveils Funds Under Meriti Umbrella

Stockholm (HedgeNordic) – Ola Björkmo and Jonas Sandefeldt, known for developing the systematic market-neutral strategy behind QQM Equity Hedge, are spearheading the launch of...

Trend-Following and Long/Short Quality: Attack Wins You Games, Defence Wins You Titles

By Yash Panjabi and Graham Robertson – Man AHL: How can we protect against sharper, faster sell-offs? Or, better yet, how can we profit...

Asilo Argo’s Strong November Rally

Stockholm (HedgeNordic) – Despite enduring three straight losing months since August in tandem with broader stock markets, Asilo Argo is currently enjoying one of...

Allocator Interviews

Latest Articles

Man Institute Insights

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -