OPEC: SKA FORTSÄTTA BIDRA TILL ATT ERSÄTTA UTBUDSBRIST – IRAN

STOCKHOLM (Direkt) Det finns en brist på utbudet av olja på den globala oljemarknaden, och Opec agerar för att balansera marknaden och kommer att fortsätta att göra det.

Det sade Irans Opec-guvernör, Mohammad Ali Khatibi, enligt den halvstatliga iranska nyhetsbyrån Mehr, rapporterar Reuters på onsdagen.

“Opec försöker kompensera delar av bristen på råolja och skapa en balans på marknaden och i framtiden kommer Opec att forsätta att göra sin besvärande uppgift som är att skapa balans på marknaden”, sade han.

Han sade vidare att han räknar med att den globala efterfrågan på olja kommer att uppgå till 88,9 miljoner fat per dag vid slutet av året och att efterfrågan på Opec-olja kommer att stiga till 29,8 miljoner fat vid samma tidpunkt från 29,7 miljoner under första kvartalet.

Iran är den näst största producenten bland Opec-länderna efter Saudiarabien, och kommentarerna från Opec-guvernören var mindre hökaktiga än vanligt.

Den 19 april sade Mohammad Ali Khatibi en ökning av produktionen inte skulle ha någon påverkan på priset överhuvudtaget.

Bild: (C) by Rainer Sturm pixelio.de

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.