Einhorn närmar sig sämsta året någonsin för sin fond

Göteborg (FinWire) – David Einhorn har ett rykte som en skicklig aktieinvesterare men den senaste tidens nedgångar har gått hårt åt hans hedgefond, skriver New York Times i ett blogginlägg. Fortsätter fonden gå ned är den på god väg mot det sämsta året sedan starten.

Einhorns hedgefond, Greenlight Capital, lär vara ned 5,3 procent bara i augusti och ned 14 procent sedan årsskiftet, enligt källor.

Tidigare i år anlitade Einhorn en fristående konsultfirma för att undersöka kundernas åsikter om fonden, något han gjort tidigare och ett initiativ som därför inte nödvändigtvis behöver vara kopplat till fondens dåliga avkastning. NY Times menar dock att det är ett tydligt tecken på att investerare i högre grad behöver vara lyhörda för sina investerares åsikter.

Spekulationer uppges dock förekomma där fondens storlek står i centrum. I viss mån började fonden avkasta sämre i samband med att den öppnade upp för nytt kapital, något som också kan ha gjort den mer trögrörlig med sämre möjligheter att snabbt ta sig in och ur positioner.

I sitt senaste brev till investerare rekommenderade Einhorn att sitta stilla i båten. Den genomsnittliga årliga avkastningen har varit 19 procent sedan 1996.

Bild: (c) shutterstock.com—olly

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.