Rokos Capital planerar ny fond värd tre miljarder dollar till hösten

Göteborg (FinWire) – Rokos Capital och grundaren Chris Rokos planerar en makrofond värd upp till tre miljarder dollar som ska lanseras till hösten, uppger en källa till Valuewalk.

Fonden har till en början fått in 500 miljoner dollar och siktar på att ta in resten från investerare under en period då kraftiga utflöden från makrofonder har upphört.

Under förra året flödade 14 miljarder dollar ut från makrofonder, för att under 2015 ha gått på andra hållet och notera ett inflöde om 4,3 miljarder dollar. Sedan årsskiftet är snittet för makrofonder en uppgång om 3,2 procent.

Det nybildade Rokos Capital kommer att ha närmare 50 anställda.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.