Hedgefond in i Syngenta i vad som tros vara stöd till Monsanto

Göteborg (FinWire) – Miljardären John Paulson har med sin hedgefond gått in i Syngenta, något som tyder på att Paulson ställer sig bakom Monsantos försök att ta över företaget. Det uppger källor med insyn till Bloomberg.
Det är ännu okänt exakt hur stor del av Syngenta Paulson köpt in sig med, samtidigt förefaller det inte orimligt att han nu återfinns bland de 20 största aktieägarna.

Paulson är sedan tidigare känd för att ha använt sin hedgefond för att gå in i företag som är under någon form av bud och uttala sig positivt till en transaktion. I fallet Monsanto och Syngenta är det frågan om ett bud på 45 miljarder dollar som vid två tillfällen nekats.

Efter att bolagets första bud på 449 per franc avvisats, och senare ett avgiftsförslag på två miljarder dollar ifall myndigheterna stoppar den potentiella affären, bestämde sig Monsanto i början av juli för att vända sig direkt till Syngentas aktieägare.

Tanken är att tvinga Syngenta till förhandlingsbordet, enligt Monsantos strategichef Scott Partridge.

Syngenta är för närvarande världens största tillverkare av kemikalier för jordbruk medan amerikanska Monsanto dominerar den globala marknanden för genetiskt modifierade grödor som majs och sojabönor.

 

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.