Bridgewater ändrar åsikt om Kina

Stockholm (HedgeNordic) – Världens största hedgefond, amerikanska Bridgewater Associates, ser betydande negativa effekter av den senaste tidens kraftiga nedgång i kinesiska aktier. I ett brev till sina investerare skriver man att “vår vy på Kina har ändrats”. Bridgewater har sedan tidigare varit en av de mer uttalade optimisterna vad gäller Kina.

Bridgewater säger i sitt utskick, som läckt ut i media, att de stora svängningarna på kinesiska aktiemarknader är negativt för landets tillväxt och att en ytterligare aktie-krasch skulle kunna bidra till att BNP tillväxten försvagas flera år framöver.

I brevet talar Bridgewater om den effekt på kinesernas förmögenhet som de kraftiga nedgångarna på aktiemarknaderna i juni och inledningen av juli bidragit till. “De direkta förlusterna för kinesiska hushåll har varit betydande och uppskattas till 1,3 procent av BNP” skriver man.

På grund av den uppmärksamhet som Bridgewaters kommentar lett till i media har man i efterhand nyanserat sitt uttalande.”Vår åsikt att Kina står inför utmaningar vad gäller skuldsättning och ekonomiska omstruktureringar och att landet har resurser och kapabla ledare att möta dessa utmaningar består” säger Bridgewater i en kommentar.

 

Bild: (c) by Gerd Altmann pixelio.de

Share.

About Author

Jonathan Furelid is editor and hedge fund analyst at HedgeNordic. Having a background allocating institutional portfolios of systematic strategies at CTA-specialist RPM Risk & Portfolio Management, Mr. Furelid’s focus areas include sytematic macro and CTAs. Jonathan can be reached at: jonathan@hedgenordic.com

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.