Brevan Howard gick under 2014 med förlust för första gången någonsin

Göteborg (FinWire) – Brevan Howard, en av Europas största hedgefonder, har noterats för sin första årliga förlust sedan starten 2003, skriver City A.M.

Enligt uppgifterna har fonden, som är värd 24 miljarder dollar och drivs av medgrundaren Alan Howard, förlorat 0,82 procent under 2014. I december uppgick nedgången till 0,15 procent, vilket betydde att fonden nu har förlorat pengar i nio av de senaste tolv månaderna.

Som om det inte vore nog vill nu minoritetsägaren Swiss Re, världens näst största återförsäkrare, sälja sin 15-procentiga andel i hedgefonden. Andelen har redan erbjudits till flera potentiella köpare, med anbud redan inkomna under förra veckan, enligt uppgifter.

Brevan Howard har varit en av de mest framgångsrika hedgefonderna under de senaste åren. Mellan 2007 till 2013 ökade fonden sitt förvaltade kapital från 12,5 miljarder dollar till 40 miljarder dollar.

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.