Populäraste aktierna bland de största hedgefonderna

Göteborg (FinWire) – FactSet har släppt en rapport om de 50 största hedgefonderna och deras innehav under det tredje kvartalet. Tillsammans ökade fonderna sin mot aktier med 3,8 procent under perioden. Totalt äger fonderna aktier till ett kombinerat marknadsvärde på 790 miljarder dollar, skriver Business Insider.

Enligt John Butters från FactSet var aktier inom IT-sektorn mest populära, följt av sällanköpssektorn och energisektorn.

Mest köpta aktie under kvartalet var läkemedelsbolaget Shire, trots att förvärvet av brakade samman.

Business Insider har gått igenom FactSets rapport och listat de 50 mest populära aktierna bland hedgefonderna. Föga förvånande är en av de mest ägda aktierna och finns hos 25 av fonderna och tillsammans är deras innehav värda nära 13 miljarder dollar.

Andra populära aktier är Allergan, , , Actavis, och MasterCard. Hela listan kan ses på länken: Business Insider

Bild: (c) Karramba Production—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.