- Advertisement -
- Advertisement -

Ökad riskaptit hos pensionsförvaltare och privata investerare

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic) –  En ny rapport från State Street förutspår en ökad aptit för risk och alternativa placeringar hos pensionsförvaltare under de kommande åren. 77 procent av de tillfrågade pensionsförvaltarna angav att de förväntar sig att de kommer att ta en ökad investeringsrisk för att kunna möta långsiktiga avkastningskrav i dagens lågräntemiljö. 60 procent avsåg öka sitt innehav i private equity, 45 procent i fastigheter och 39 procent i infrastrukturinvesteringar. 29 procent av pensionsförvaltarna avsåg öka sitt innehav i enskilda hedgefonder medan tre procent planerade minska innehavet. När det kommer till fond-i-fonder som investerar i hedgefonder avsåg 20 procent av pensionsförvaltarna öka sitt innehav, tre procent att minska det och 27 procent planerar investera för första gången under de kommande tre åren.

Asiatiska förvaltare var de som visade överlägset störst intresse för hedgefonder i studien. 57 procent visade ett stort engagemang i att utöka sitt hedgefondinnehav medan motsvarande siffra i Nordamerika och EMEA var 21 procent.

Även Fitch noterar i sin rapport Fitch Ratings 2015 ett ökat intresse för alternativa placeringar. De förutspår att fler partnerskap mellan traditionella och alternativa investerare kommer att uppstå då den tidigare så tydliga gräns mellan de två områdena allt mer suddas ut. Även om många traditionella investerare idag är bättre positionerade för att nå ut till privatkunder med erbjudande om alternativa investeringar så kommer det på lång sikt framförallt att vara balansen mellan fondavgifter och avkastning som avgör vilka som lyckas.

 

Bild: (c) bikeriderlondon—shutterstock.com

 

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Moa Långbergs
Moa Långbergs
Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Latest Articles

Rhenman Embracing Change Amid an Ever-Changing Healthcare Sector

Stockholm (HedgeNordic) – The largest equity hedge fund in the Nordics with assets under management just shy of $1 billion, the Rhenman healthcare fund,...

Inside Ilmarinen’s Approach to Hedge Fund Allocation

Stockholm (HedgeNordic) – Ilmarinen, in a tight race with Varma as Finland’s largest earnings-related pension insurance company, has emerged as a noteworthy investor in...

Nordic Hedge Fund Industry Report 2024

Stockholm (HedgeNordic) – HedgeNordic’s Nordic Hedge Fund Industry Report kicks off with an analysis of the industry’s performance across different asset size ranges. This...

BlueOrchard’s Climate Insurance PE Fund Edges Toward $100M

Stockholm (HedgeNordic) – BlueOrchard’s private equity fund dedicated to climate insurance has secured commitments of close to $30 million from two new investors, British...

Smooth Sailing in Rough Seas

Stockholm (HedgeNordic) – Gersemi Shipping Fund has emerged as a notable recent addition to the Nordic hedge fund industry. However, the founder and manager...

Absolute Returns in Impact-Screened High-Yield Market

Stockholm (HedgeNordic) – While many high-yield bond investors prioritize avoiding defaults, there is one team in the Nordics that does not shy away from...

Allocator Interviews

Latest Articles

In-Depth: Emerging Markets

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -