Hermes lanserar sin absolutavkastande råvarufond på Deutsche Bank platform

London (HedgeFonder.nu) – Hermes Fund Managers har lanserat sin Absolut Return Commodity strategi på dbSelect, Deutsche Banks plattform för likvida hedgefondstrategier.
Hermes absolutavkastande råvarustrategi låter investerare att få tillgång till Hermes råvaru-kompetens på ett flexibelt och skräddarsytt sätt. Hermes investeringsprocess är baserad på flera strategier som använder algoritmiska modeller på över 20 råvarutrendlinjer, modellen kompletteras även med fundamental aktieanalys.

Strategin omfattar ett investeringsuniversum på 25 likvida råvaror som erbjuder daglig likviditet. Hermes är ett av de största institutionella råvaruförvaltarna globalt och hanterar över 2,3 miljarder USD.

Så kallade Managed account-plattformar tillåter hedgefonder att erbjuda flera individuellt kundanpassade sätt att komma åt investeringsstrategier på ett öppet och effektivt sätt och samtidigt minska motpartsrisken och öka likviditeten för investerare.

Under det senaste året har Deutsche Banks dbSelect-plattform blivit en av de största Managed account-plattformarna för råvarustrategier på marknaden, med mer än 15 strategier tillgängliga för investerare.

Hans Jacob Feder, global chef för dbSelect på Deutsche Bank, säger: “Tillskottet av strategier från respekterade förvaltare såsom Hermes fortsätter att driva en stark tillväxt inom hela dbSelect plattformen. Vi ser ett stort intresse för råvarustrategier eftersom investerare och förvaltare välkomnar likviditets-och transparensfördelarna med Managed accounts.”

Colin O’Shea, chef för Hermes Commodities, säger: “Hermes är en ledande kapitalförvaltare på råvarumarknaderna och vi driver ett beprövat multistrategi-koncept med låg korrelation mellan sektorer och traditionella tillgångsslag. Vi är glada att kunna erbjuda vår Absolute Return-strategi via den ledande råvaruplattformen dbSelect.”

dbSelect är Deutsche Banks plattform för likvida hedgefondsstrategier, såsom futureskontrakt, CTA, valuta, global makro, volatilitetsarbitrage och råvarustrategier. Med mer än 170 hedfondsprogram att välja mellan och daglig likviditet plus en mycket effektiv kostnadsstruktur, har dbSelect lockat cirka $ 5,1 miljarder i förvaltat kapital från pensionsfonder, sovereign wealth funds, fond-i-fonder, private banking och försäkringsbolag.

Hermes driver en multi-boutique-struktur som stödjer institutionella investerare och pensionsfondskunder. Hermes förvaltar tillgångar åt mer än 170 kunder med 24.8 miljarder GBP i förvaltat kapital.

 

Bild: (c) shutterstock—isak55