Goldman Sachs säger upp 20-30 handlar

STOCKHOLM (Direkt) Goldman Sachs har i veckan sagt upp mellan 20 och 30 anställda på avdelningen för aktiehandel i USA, på grund av utmanande marknadsförutsättningar.

Det skriver Bloomberg News med hänvisning till en källa som vill vara anonym tills nedskärningarna kommunicerats på officiell väg av banken.

Enligt källan är beslutet en följd av en kontinuerlig översyn av Goldman Sachs personalnivå. Under första halvåret genererade avdelningen för aktiehandel 58 procent av bankens intäkter.

Nyhetsbyrån rapporterade tidigare på onsdagen, med hänvisning till ett marknadsbrev från Nomura, att handelsvolymerna på New York-börsen för närvarande är de lägsta sedan åtminstone 2008.

“Handelsvolymerna är återigen låga idag, och medan augusti under de senaste åren faktiskt har känts ganska livligt och aktivt, i motsats till den allmänna tron om sommarstiltje, så känns denna vecka mer som sen december”, skrev ekonomerna på Nomura.

Även i Sverige är handelsvolymen låg. Under de tio första handelsdagarna i
augusti omsattes aktier för cirka 79 miljarder kronor på Stockholmsbörsen, medan omsättningen i fjol låg på 107 miljarder kronor under samma period.

Bild: (c) shutterstock_Kletr

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.