Catella: Avbryter försäljning av Banque Invik

STOCKHOLM (Direkt) Catella avbryter försäljningen av Banque Invik och namnändrar banken till Catella Bank.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med namnändringen kommer Catellas kapitalförvaltade verksamheter att organiseras inom Catella Bank med avsikt att stärka Catellas tjänste- och produkterbjudande inom kapitalförvaltning. Bankens kortrörelse och utlåningsverksamhet kommer även att utvecklas, skriver Catella.

“Vi har haft, och har fortfarande, flera köpare till banken på en prisnivå som vi önskar, men vi ser att tillsynsmyndigheten i Luxemburg har svårt att ge förvärvstillstånd till nya ägare i dagens finansiella läge”, säger Johan Ericsson, VD Catella AB.

Han fortsätter:

“En fortsatt försäljningsprocess bedöms också som negativt för bankens
verksamhet. Samtidigt skapar rådande situation på de finansiella marknaderna nya möjligheter i att bedriva bankrörelse, vilket gjort att vi ändrat ståndpunkt.
Sammantaget gör detta att vi ser störst aktieägarvärde i att göra banken till en del av Catella och utveckla dess verksamhet”.

I och med att någon försäljning av Banque Invik inte genomförs, aktualiseras inte frågan om aktieutdelning kopplad till en försäljning, skriver Catella.

Bild: (c) shutterstock—Gordana Sermek

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.