Carnegies Peter Lagerlöf i topp, SEB bästa analyshus

STOCKHOLM (Direkt) SEB Enskilda behåller titeln bästa analyshus och Peter Lagerlöf på Carnegie toppar listan över Sveriges högst rankade analytiker i årets upplaga av Financial Hearings och Affärsvärldens ranking av Sveriges finansanalytiker, som presenterades på tisdagen.

Strategianalytikern Peter Lagerlöf försvarar därmed förstaplatsen som han i fjol delade med Martin Nilsson på Handelsbanken. Martin Nilsson, telekom, är tvåa på årets lista, tillsammans med verkstadsanalytikern Anders Eriksson på SEB Enskilda.

Ny på årets tio i topp är Carnegies telekomanalytiker Lena Österberg på en femteplats. Catrin Jansson på Nordea fick utmärkelsen “årets rookie”.

Handelsbanken, Carnegie och ABG Sundal Collier delar andraplatsen bland
analyshusen. Avståndet mellan SEB Enskilda och de andra tre i toppkvartetten är de samma, skriver Financial Hearings i ett pressmeddelande.

Nordea kom åter på femte plats, medan Danske Securities och Swedbank gjorde en frammarsch till delad sjätte plats och krympt avståndet till toppkvartetten.

“Många firmor på marknaden har genomgått riktigt svåra tider, men det finns fortfarande minst sju som behåller en full analystjänst”, säger Per-Erik Holmström på Financial Hearings.

Han noterar en trend att en del analytiker går i riktning mot
företagsobligationer, men att denna marknad ännu inte är i full sving.

Bild: (c) by_Michael-Grabscheit_pixelio.de

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.