JP Morgan: Fitch sänker till A+ efter förlust

STOCKHOLM (Direkt) Kreditvärderingsinstitutet Fitch nedgraderar JP Morgans
långsiktiga kreditbetyg till A+ från AA- efter den tradingförlust på 2 miljarder dollar som JP Morgans vd Jamie Dimon offentliggjorde på torsdagskvällen.

Det skriver Bloomberg News.

Det kortsiktiga betyget sänktes vidare till F1 från F1+, och alla bankens moder- och dotterbolags långsiktiga kreditbetyg sattes på bevakningslistan för eventuell nedgradering, så kallat “credit watch negative”.

Enligt Fitch implicerar storleken på förlusten och det faktum att positionerna inte har lämnats en sänkt likviditet. Dessutom gör förlusten enligt kreditvärderingsinstitutet att frågetecken uppstår kring bankens riskaptit, riskhanteringsramverk, rutiner och tillsyn.

JP Morgan är med ett börsvärde på 141 miljarder dollar efter fredagens stängning USA:s största investmentbank räknat i börsvärde. Citigroup värderas till 86 miljarder dollar, Bank of America/Merrill Lynch till 81 miljarder, Goldman Sachs till 52 miljarder och Morgan Stanley till strax under 30 miljarder dollar.

Den största amerikanska banken är dock mer konsumentinriktade Wells Fargo, som värderas till 177 miljarder dollar.

Bild: (C) shutterstock—ARENA-Creative

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.