Avanza: Avser se över långa tillväxtmål under 2 KV

STOCKHOLM (Direkt) Avanza Bank avser att göra en översyn av bolagets långsiktiga tillväxtmål under det andra kvartalet.

“Beroende på Avanza Banks långsiktiga bedömning av marknadsförutsättningarna kan det finnas skäl att revidera sparmarknadens tillväxt, främst på grund av att den positiva historiska effekt som ökad privat skuldsättning har haft förväntas
förändras”, skriver Avanza i kvartalsrapporten.

Samtidigt kan detta komma att balanseras av en avreglerad flyttmarknad på pensionssparande.

“En bättre bedömning av detta kan göras efter flytträttsutredningens förslag som väntas presenteras i mitten av juni 2012. Avanza Bank avser därför att presentera en eventuell revision av de långsiktiga tillväxtmålen till halvårsrapporten 2012. I samband med detta kommer Avanza Bank även att se över bolagets långsiktiga bedömning av kostnadsökningstakt och prispress”, fortsätter bolaget.

Avanzas mål innefattar i dag en årlig ökning av nettoinflödet med 13-17 procent samt en total tillväxt i sparkapitalet på 20-25 procent, inklusive värdetillväxt.

Med en bedömd prispress på 3-7 procent ligger målet för bolagets årliga intäktstillväxt på 15-20 procent, liksom målet förkostnadsökning samtvinsttillväxt.

Bild: (C) Oleg mRosental—pixelio.de

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.