NasdaqOMX:s personal utbildas inom test

För att effektivisera test och kvalitetssäkringen i de system NasdaqOMX utvecklar till börser världen över har företaget valt att genomföra ett traineeprogram tillsammans med en skräddarsydd utbildning för 20 anställda. Genomförandet av utbildningsprogrammet, som är framtaget av AddQ Consulting, tydliggör att NasdaqOMX vill ligga i framkant av test och kvalitetssäkring.

Behovet av en effektiv och utbildad testorganisation har blivit ett starkt konkurrensmedel inom många branscher då det möjliggör högre affärsvärde och bättre kvalitet på de produkter och system företagen levererar till sina kunder. För att effektivisera sin testning och kvalitetssäkring har NasdaqOMX valt att utbilda 20 anställda genom ett trainee- och utbildningsprogram där utbildningsprogrammet är framtaget av AddQ Consulting.

–         Våra börssystem är grunden för vår affär och genom samarbetet med AddQ Consulting får vi ett utbildningsprogram som uppskattas av våra medarbetare. Det bidrar också till effektivare test och kvalitetssäkringar, vilket höjer vår kunskapsnivå och konkurrenskraft på marknaden, säger Kristin Hultheimer, HR Manager på NasdaqOMX.

Utbildningen innehåller allt från grundkurser i certifiering och testdesign till avancerade tester i agila miljöer och genomförande av utforskande testning.

–         NasdaqOMX:s satsning är ambitiös och kan tjäna som modell för hur en utbildningssatsning bör genomföras. Den visar också att företaget har förstått vikten av test och kvalitetssäkring, säger Petter Salomonsson, VD på AddQ Consulting.

Utbildningen pågår från och med hösten 2011 till och med sommaren 2012.

 

Bild: (C) Bernd Boscolo—pixelio.de

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.