- Advertisement -
- Advertisement -

Man Group kommenterar på krympandande vinster

- Advertisement -

Stockholm (www.HedgeFonder.nu) – Man Group , hedgefondsjätten som förvaltar ca 70 miljarder dollar, publicerade en extrainsatt trading rapport förra veckan där man kommenterade på lönsamhet och förvätningar för återstoden av året. Man Groups vinster för de senaste sex månaderna har minskat från 180 miljoner USD till 145. Företaget som ursprungligen grundades som ett sockerkooperativ och mäkleri är idag en av världens största hedgefondsförvaltare I världen och en av FTSE100 företagen. Firman är förmodligen mest känd för gemene man för dess Managed Futures fond / CTA AHL som lanserades 1987.


“Den extrema volatiliteten I marknaderna under de senaste månaderna har skapat utmanande avkastningsklimat I flertalet tillgångsklasser” Peter Clarke, koncernchef för MAN säger I en extrainsatt trading rapport “det här har prövat investerarnas riskaptit men och förstärkt behovet av diversifiering , icke-korrelerad avkastning. Fördelarna med MANs strategi att bygga ett utbud av investeringsstilar som passar I olika marknadsklimat har synts tydligt under denna period. AHL är plus 7,7 % på fem månader fram till augusti och är 5 % från high water mark och GLG makro och europeiska long short strategier var positiva. Andra hedgefondsstilar har haft blandad utveckling under perioden på grund av de globala tillväxtförväntningarna och statlig skuldsättning speciellt I Eurozonen, skapade stora svängningar I aktie-, valut- och obligationsmarknaderna. Hur som helst var den övergripande hedgefondsavkastningen I tredje kvartalet uppmuntrande positiv.

“Som förutspått var stämningen hos investerarna allt dystrare under sommaren med minskad försäljning I andra kvartalet och viss ökning av uttag framförallt under september. Första halvan av året hade netto inflöde och trots att andra kvartalet hade ett nettoutflöde så var det uppmuntrande att se positiva flöden I vår institutionella multimanager affär med med mandat från BVK och USS. Vi har fortsatt att dra nytta från våra starka regionala distributions franchise. Vår 2,5 miljarder stora japanska AHL produkt lanserades I april 2011 och utvecklas väl. Vi har nya produkter I Canada och USA och har adderat förvaltningschefer till de viktiga asiatiska marknaderna” kommenterar Peter Clarke.

“Blickandes framåt så antar vi att investerar apetiten generellt sätt kommer vara låg resten av året. Hur som helst så är vi säkra på att vårt breda spektrum av likvida, diversifierade avkastningsströmmar, stark geografisk bas och robust finansiell position kommer fortsätta att särkilja MANs investeringsförmåga även I turbulenta marknader”, sammanfattar Peter Clarke.

Bild: (C) Fotolia_16998928_Subscription

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Sissener and Nordea’s Alpha Win UCITS Awards

Stockholm (HedgeNordic) – The Hedge Fund Journal, a monthly magazine focusing on the global hedge fund industry, has published the list of winners at...

Hedge Fund Exposure Pays Off for University Endowment

Stockholm (HedgeNordic) – The endowment fund of Aalto University in Finland edged down 3.5 percent after all fees and costs in 2022 during what...

Banking Turmoil as Buying Opportunity for Utbytte

Stockholm (HedgeNordic) – On Friday March 10, Silicon Valley Bank failed and was taken over by federal regulators after a run on deposits, as...

Accendo Celebrates 15 Years of Active Ownership

Stockholm (HedgeNordic) – Hedge funds are not generally known for their longevity. For the funds that do have a lifespan exceeding ten or 15...

Elo’s Hedge Fund-Focused PM Joined Keva

Stockholm (HedgeNordic) – Annika Luoto, a hedge fund-focused portfolio manager at Finnish pension insurance company Elo, has joined Finland’s largest pension fund – Keva...

Coeli European Among NBIM’s External Managers

Stockholm (HedgeNordic) – Norges Bank Investment Management (NBIM) relies on external equity managers to handle 4.6 percent of the €1.2 trillion Norwegian oil fund’s...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -