Man Group kommenterar på krympandande vinster

Stockholm (www.HedgeFonder.nu) – Man Group , hedgefondsjätten som förvaltar ca 70 miljarder dollar, publicerade en extrainsatt trading rapport förra veckan där man kommenterade på lönsamhet och förvätningar för återstoden av året. Man Groups vinster för de senaste sex månaderna har minskat från 180 miljoner USD till 145. Företaget som ursprungligen grundades som ett sockerkooperativ och mäkleri är idag en av världens största hedgefondsförvaltare I världen och en av FTSE100 företagen. Firman är förmodligen mest känd för gemene man för dess Managed Futures fond / CTA AHL som lanserades 1987.


“Den extrema volatiliteten I marknaderna under de senaste månaderna har skapat utmanande avkastningsklimat I flertalet tillgångsklasser” Peter Clarke, koncernchef för MAN säger I en extrainsatt trading rapport “det här har prövat investerarnas riskaptit men och förstärkt behovet av diversifiering , icke-korrelerad avkastning. Fördelarna med MANs strategi att bygga ett utbud av investeringsstilar som passar I olika marknadsklimat har synts tydligt under denna period. AHL är plus 7,7 % på fem månader fram till augusti och är 5 % från high water mark och GLG makro och europeiska long short strategier var positiva. Andra hedgefondsstilar har haft blandad utveckling under perioden på grund av de globala tillväxtförväntningarna och statlig skuldsättning speciellt I Eurozonen, skapade stora svängningar I aktie-, valut- och obligationsmarknaderna. Hur som helst var den övergripande hedgefondsavkastningen I tredje kvartalet uppmuntrande positiv.

“Som förutspått var stämningen hos investerarna allt dystrare under sommaren med minskad försäljning I andra kvartalet och viss ökning av uttag framförallt under september. Första halvan av året hade netto inflöde och trots att andra kvartalet hade ett nettoutflöde så var det uppmuntrande att se positiva flöden I vår institutionella multimanager affär med med mandat från BVK och USS. Vi har fortsatt att dra nytta från våra starka regionala distributions franchise. Vår 2,5 miljarder stora japanska AHL produkt lanserades I april 2011 och utvecklas väl. Vi har nya produkter I Canada och USA och har adderat förvaltningschefer till de viktiga asiatiska marknaderna” kommenterar Peter Clarke.

“Blickandes framåt så antar vi att investerar apetiten generellt sätt kommer vara låg resten av året. Hur som helst så är vi säkra på att vårt breda spektrum av likvida, diversifierade avkastningsströmmar, stark geografisk bas och robust finansiell position kommer fortsätta att särkilja MANs investeringsförmåga även I turbulenta marknader”, sammanfattar Peter Clarke.

Bild: (C) Fotolia_16998928_Subscription

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.