- Advertisement -
- Advertisement -

Man Group kommenterar på krympandande vinster

- Advertisement -

Stockholm (www.HedgeFonder.nu) – Man Group , hedgefondsjätten som förvaltar ca 70 miljarder dollar, publicerade en extrainsatt trading rapport förra veckan där man kommenterade på lönsamhet och förvätningar för återstoden av året. Man Groups vinster för de senaste sex månaderna har minskat från 180 miljoner USD till 145. Företaget som ursprungligen grundades som ett sockerkooperativ och mäkleri är idag en av världens största hedgefondsförvaltare I världen och en av FTSE100 företagen. Firman är förmodligen mest känd för gemene man för dess Managed Futures fond / CTA AHL som lanserades 1987.


“Den extrema volatiliteten I marknaderna under de senaste månaderna har skapat utmanande avkastningsklimat I flertalet tillgångsklasser” Peter Clarke, koncernchef för MAN säger I en extrainsatt trading rapport “det här har prövat investerarnas riskaptit men och förstärkt behovet av diversifiering , icke-korrelerad avkastning. Fördelarna med MANs strategi att bygga ett utbud av investeringsstilar som passar I olika marknadsklimat har synts tydligt under denna period. AHL är plus 7,7 % på fem månader fram till augusti och är 5 % från high water mark och GLG makro och europeiska long short strategier var positiva. Andra hedgefondsstilar har haft blandad utveckling under perioden på grund av de globala tillväxtförväntningarna och statlig skuldsättning speciellt I Eurozonen, skapade stora svängningar I aktie-, valut- och obligationsmarknaderna. Hur som helst var den övergripande hedgefondsavkastningen I tredje kvartalet uppmuntrande positiv.

“Som förutspått var stämningen hos investerarna allt dystrare under sommaren med minskad försäljning I andra kvartalet och viss ökning av uttag framförallt under september. Första halvan av året hade netto inflöde och trots att andra kvartalet hade ett nettoutflöde så var det uppmuntrande att se positiva flöden I vår institutionella multimanager affär med med mandat från BVK och USS. Vi har fortsatt att dra nytta från våra starka regionala distributions franchise. Vår 2,5 miljarder stora japanska AHL produkt lanserades I april 2011 och utvecklas väl. Vi har nya produkter I Canada och USA och har adderat förvaltningschefer till de viktiga asiatiska marknaderna” kommenterar Peter Clarke.

“Blickandes framåt så antar vi att investerar apetiten generellt sätt kommer vara låg resten av året. Hur som helst så är vi säkra på att vårt breda spektrum av likvida, diversifierade avkastningsströmmar, stark geografisk bas och robust finansiell position kommer fortsätta att särkilja MANs investeringsförmåga även I turbulenta marknader”, sammanfattar Peter Clarke.

Bild: (C) Fotolia_16998928_Subscription

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Rhenman Embracing Change Amid an Ever-Changing Healthcare Sector

Stockholm (HedgeNordic) – The largest equity hedge fund in the Nordics with assets under management just shy of $1 billion, the Rhenman healthcare fund,...

Inside Ilmarinen’s Approach to Hedge Fund Allocation

Stockholm (HedgeNordic) – Ilmarinen, in a tight race with Varma as Finland’s largest earnings-related pension insurance company, has emerged as a noteworthy investor in...

Nordic Hedge Fund Industry Report 2024

Stockholm (HedgeNordic) – HedgeNordic’s Nordic Hedge Fund Industry Report kicks off with an analysis of the industry’s performance across different asset size ranges. This...

BlueOrchard’s Climate Insurance PE Fund Edges Toward $100M

Stockholm (HedgeNordic) – BlueOrchard’s private equity fund dedicated to climate insurance has secured commitments of close to $30 million from two new investors, British...

Smooth Sailing in Rough Seas

Stockholm (HedgeNordic) – Gersemi Shipping Fund has emerged as a notable recent addition to the Nordic hedge fund industry. However, the founder and manager...

Absolute Returns in Impact-Screened High-Yield Market

Stockholm (HedgeNordic) – While many high-yield bond investors prioritize avoiding defaults, there is one team in the Nordics that does not shy away from...

Allocator Interviews

Latest Articles

In-Depth: Emerging Markets

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -