OLJA: EU-EMBARGO TVINGAR SYRIEN ATT MINSKA PRODUKTION

STOCKHOLM (Direkt) Syrien har sagt åt utländska oljebolag att dra ned på produktionen i landet, eftersom orderstockar av råolja fyller upp lagren på grund av att regimen inte lyckats kringgå ett exportembargo av EU.

Det skrev Financial Times på måndagskvällen.

Syrien har försökt sälja oljan till nationer utanför EU, som innan förbudet köpte 95 procent av landets export. Men handlare och chefer inom industrin har sagt att landet inte har lyckats få några köpare trots att Syrien har erbjudit
rabatter.

“Lagren fylls”, sade en chef, och tillade och flera oljebolag har blivit tillsagda att minska produktionen.

Bland annat har Gulfsands Petroleum minskat sin produktion med cirka 40 procent efter krav från regimen, och pumpar nu cirka 14.500 fat per dag, från 24.000 fat i augusti.

Andra industrichefer sade till Financial Times att Royal Dutch Shell, Total, kinesiska CNPC och Indiens ONGC också har fått order att dra ned på produktionen.

Syrien producerade i augusti 370.000 fat olja per dag av lågkvalitetsolja, enligt statistik från Internationella energimyndigheten, IEA.

Bild: (C) Fotolia_95749_Subscription_L

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.